Verhaal van Susanne »

Even voorstellen

De kracht van Tritium Advies? Dat zijn onze eigen mensen natuurlijk! Ons advies is immers zo goed als de mensen die erachter zitten. En die hebben ieder een eigen verhaal. Zoals collega Susanne Roijen, zij vertelt hoe hij zij als medior projectleider bodem is doorgegroeid naar teamleider TEC van Nuenen en Neer.

 

Het Tritium verhaal van Susanne

In 2007 ben ik als medior projectleider bodem bij Tritium Advies begonnen. Ik had bij mijn vorige werkgever ervaring opgedaan met asbest in de bodem en heb mijzelf binnen Tritium ontwikkeld tot de expert op dit gebied. Vanuit mijn rol als medior ben ik in 2010 doorgestroomd naar een seniorfunctie en sinds een jaar geef ik leiding aan het team Bodem in Nuenen en Neer.

Een kracht van Tritium is dat we optimaal gebruikmaken van elkaars expertise. Verschillende deelgebieden binnen bodemonderzoek zijn steeds specifieker geworden. Daarom hebben we in ons team allemaal een eigen specialiteit en weten we elkaar te vinden wanneer een onderzoek een bepaald specialisme raakt.

Niet iedereen beseft dat het gemak waarmee wij elkaar verder helpen, best bijzonder is. Een senior die een junior met kennis op een bepaald gebied om hulp vraagt, is bij ons heel normaal. Ik vind dat we dat moeten koesteren. Mensen die hier passen, zijn mensen die durven te zeggen ‘ik weet het even niet meer’ en vervolgens vragen gaan stellen.

Die cultuur van vragen durven stellen is belangrijk voor de kwaliteit van onze onderzoeken. De (junior) projectleider van nu moet met veel zaken rekening houden. Natuurlijk lezen er altijd ervaren projectleiders met een onderzoek mee, maar bij onduidelijkheden op tijd aan de bel trekken blijft belangrijk.

Daarnaast willen we dat iedereen in zijn of haar eigen tempo kan groeien. Die groei zit hem niet alleen in het vergroten van kennis van bodemonderzoek. Ook zaken zoals het leren plannen of het opdoen van gespreksvaardigheden dragen bij aan de ontwikkeling van mensen tot een goede projectleider, daar maken we graag tijd en ruimte voor vrij.


Ook toe aan een volgende stap? Bekijk onze vacatures en informeer naar de mogelijkheden!

Susanne Roijen – Teamleider TEC

Durf te zeggen ‘ik weet het even niet meer’