...
Vacature adviseur milieuvergunningen

Adviseur milieuvergunningen

Adviseur milieuvergunningen »

Vacature Omgevingsvergunning Milieu

Voor ons zusterbedrijf TOP-Consultants zoeken wij een adviseur milieuvergunningen.

Top-Consultants is flink aan het groeien! Steeds meer opdrachtgevers ontdekken dat ze voor milieuvergunningen en brand-, proces- en externe veiligheid gerelateerde vraagstukken toch echt bij ons moeten zijn. Om die groei bij te kunnen benen, hebben we mensen nodig. Zoals een adviseur milieuvergunningen voor 32-40 uur per week.

Jouw nieuwe baan

Wij kunnen de expertise van een adviseur milieuvergunningen uitstekend gebruiken op onze vestiging in Breda. In deze rol is de regisseursstoel gereserveerd voor jou. Jij zorgt dat opdrachtgevers en je collega’s precies weten wat er moet gebeuren wanneer er een milieuvergunning (omgevingsvergunning) moet worden aangevraagd en worden afgehandeld. Dit doe je door uitmuntende begeleiding en advies te geven!

Om wat voor projecten het gaat? Nou die verschillen nogal! Het kan zomaar zijn dat je op maandag een distributiebedrijf ondersteunt die zijn bedrijfsactiviteiten verder wilt uitbreiden en op dinsdag een omgevingsscan uitvoert in de haven van Rotterdam. TOP-Consultants is veel actief bij BRZO-bedrijven. Over een gebrek aan variatie zul je niet snel klagen. Veel van de projecten hebben te maken met gevaarlijke stoffen (ADR/GHS), en worden ook in teamverband uitgevoerd.

Wat doe je precies?

Als Adviseur milieuvergunningen kun je vanuit onze vestiging in Breda, maar ook vanuit thuis en/of de locatie van een opdrachtgever werkzaam zijn. Jouw werk houdt in dat je:

 • verantwoordelijk bent voor het opstellen van aanvragen van milieuvergunningen, ontheffingen, vrijstellingen en meldingen. Je regelt het van A tot Z. Of beter gezegd: van A(anvraag) tot V(ergunning). Het ligt allemaal in jouw handen;
 • op de hoogte bent van de geldende wet- en regelgeving;
 • vanuit een rol als deskundige, opdrachtgevers adviseert bij (complexe) milieuvraagstukken;
 • een vraagbaak bent voor andere projectleiders en hun de weg wijst.

Dit vragen we van jou

Heb jij een hbo-/wo- diploma op zak? En heb je enige jaren ervaring met het opstellen van vergunningaanvragen? Dan zou het goed kunnen dat we een match hebben. Helemaal als de volgende punten óók op jou van toepassing zijn.

 • Je wilt alles weten over milieu, (externe) veiligheid en vergunningen, maar ook disciplines als bodem, geluid, geur, lucht en energie hebben je interesse.
 • Wij hebben geen visitekaartjes meer nodig, want dat ben jij. Onze opdrachtgevers vertrouwen blindelings op jouw adviezen en keer op keer blijkt dat dat helemaal terecht is.
 • Beperkingen? Nee, jij denkt liever in mogelijkheden. En door jouw deskundigheid en enthousiasme doen anderen dat ook.
 • Je bent een teamspeler, waarbij je je bewust bent van de belangrijkheid van je rol, en je plek binnen het project
 • Je hebt stevige schouders en bezwijkt niet onder een portie gezonde werkdruk of stress. Van wat druk op de ketel ga jij zelfs harder fluiten.
 • Met jouw positief-kritische blik kijk je altijd naar mogelijke (interne) verbeterpunten. Denk je dat dingen slimmer of beter kunnen? Regel het maar!
 • Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs B, zodat je zelfstandig naar opdrachtgevers kunt rijden.

Vind jij dat jij de allerbeste persoon bent voor deze functie, maar heb je nog geen vijf jaar werkervaring? Dan dagen we jou uit om ons ervan te overtuigen dat we jou tóch aan moeten nemen.

Dit vind je bij TOP-Consultants

TOP-Consultants heeft veel industriële ervaring met BRZO-bedrijven, niet alleen met het uitvoeren van de noodzakelijke onderzoeken, het bijwonen van BRZO-inspecties e.d., maar ook met het begeleiden van bedrijven om het veiligheid handelen en -bewustzijn van alle medewerkers op alle niveaus binnen het bedrijf voldoende te implementeren en te borgen.

Wij bouwen met onze klanten een wisselwerking op, zodat we op het juiste moment passende inzet leveren. Vaak betekent dit dat we niet alleen projecten inhoudelijk uitvoeren, maar dat wij ook met klanten meedenken en daar waar mogelijk verbetervoorstellen aanreiken. Ook onderhouden we contacten met overheidsdiensten. TOP-Consultants levert denkkracht, daadkracht én praktische oplossingen.

Sinds de oprichting in 2005 hebben we een gezonde groei gerealiseerd. TOP-Consultants levert kwalitatief goed werk, waardoor ze langdurige, duurzame klantenrelaties hebben. Met een relatief klein, maar vakkundig team werken we in de loop der jaren voor ruim 20% van de 400 BRZO bedrijven in Nederland.

Kom jij ons team versterken?

Ben jij die adviseur milieuvergunningen die anderen laat excelleren en waar onze opdrachtgevers graag een blokje voor omrijden? Mail dan snel jouw cv en motivatiebrief naar sollicitatie@top-consultants.nl en hopelijk zitten we snel samen aan de koffie!

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure of heb je een vraag over TOP-Consultants? Neem dan contact op met Angelique Steevens via het nummer 088 44 02 900.

Zoek je toch een andere uitdaging? Bekijk dan eens onze andere vacatures.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, delen wel!

Solliciteer nu!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, delen wel!

Meer details

Mogelijke functies
Adviseur milieuvergunningen

Standplaats
Breda

Gewenst aantal uren
32 – 40 uur in de week

Dienstverband
Vast

Werkvelden 
Externe veiligheid
Omgevingsvergunning
Milieu
Gevaarlijke stoffen
Vergunningen

Contactpersoon

Angelique Steevens

Angelique Steevens

HRM
Solliciteer direct
deze vacatureBekijk werken bij Tritium video
Read more
Teamleider Externe Veiligheid BRZO

Teamleider Externe Veiligheid/ Seveso

Teamleider Externe Veiligheid/ Seveso »

Teamleider Externe Veiligheid/ Seveso

Voor ons zusterbedrijf TOP-Consultants zoeken wij een teamleider Externe Veiligheid.

Zit jij te wachten op een mooie, verantwoordelijke functie bij een groeiend bedrijf? Fijn, want die hebben we voor het grijpen! TOP-Consultants is namelijk flink in de groei en is op zoek naar een teamleider Externe Veiligheid / Seveso. In die rol ben je de captain van een goed stel ervaren, gedreven en betrokken adviseurs.

TOP-Consultants is een adviesorganisatie, waar de consultants met vertrouwen en passie werken. Wij bieden niet één product of dienst aan, maar een totaalpakket op het gebied van risicobeheersing, vergunningen, milieu, externe veiligheid, omgaan gevaarlijke stoffen, ruimtelijke ordening en hieraan gerelateerde aspecten alsmede de bedrijfsprocessen. Kortom, een pakket van adviezen in relatie tot strategie en risicomanagement inclusief de daadwerkelijke uitvoering in de praktijk.

Jouw nieuwe baan

De functietitel verklapt het al enigszins: jij gaat een team van externe veiligheidsadviseurs leiden. Vijf, om precies te zijn. Je stuurt aan, begeleidt en coacht. Het is jouw dankbare taak om ervoor te zorgen dat je team goed functioneert en presteert. Dat gaat het beste in een prettige en open werksfeer. Die goede sfeer is er al, dus die mag jij zien vast te houden of te verbeteren. Als teamleider ben je daarnaast ook verantwoordelijk voor het onderdeel acquisitie en relatie(beheer).

Dit alles doe je niet vanaf de zijlijn; zelf mag je ook bedrijven helpen met uiteenlopende vragen op het gebied van Externe Veiligheid / QRA / VBS / gevaarlijke stoffen / vergunningen e.d.. De belangen van je klanten zijn groot, zowel financieel als qua planning. Klantvragen weet je goed te doorgronden en door te vertalen in heldere en haalbare adviezen.

En we hebben nog iets voor je in gedachten: je gaat actief meedenken over de missie en visie van ons bedrijf. In deze regisseursstoel denk – en praat – je mee over het strategisch beleid.

Bij TOP-Consultants werk je alleen voor profit organisaties, want die passen het best bij jouw praktische aanpak. Je werkt nauw samen met een aantal collega consultants. Het werkgebied is heel Nederland, met als zwaartepunten het havengebied Rotterdam-Dordrecht en de drie Zuidelijke provincies.

Dit vragen we van jou

Om de kans op een prettige en langdurige samenwerking zo groot mogelijk te maken, hebben we een kort wensenlijstje gemaakt. Kun je achter alle drie de punten een vinkje zetten? Dan sta je er goed op als je besluit te solliciteren!

Onze ideale nieuwe collega:

 • heeft hbo-/wo-werk- en denkniveau;
 • heeft tenminste tien jaar ervaring met externe veiligheidsprojecten opgedaan bij een consultancy bedrijf;
 • heeft ervaring in het aansturen en coachen van een team.

Vind jij dat jij de allerbeste persoon bent voor deze functie, maar heb je nog geen tien jaar werkervaring? Dan dagen we jou uit om ons ervan te overtuigen dat we jou tóch aan moeten nemen.

Dit vind je bij Top-Consultants

TOP-Consultants heeft veel industriële ervaring met Seveso bedrijven, niet alleen met het uitvoeren van de noodzakelijke onderzoeken, het bijwonen van Seveso inspecties e.d., maar ook met het begeleiden van bedrijven om het veiligheidshandelen en -bewustzijn van alle medewerkers op alle niveaus binnen het bedrijf voldoende te implementeren en te borgen.

Wij bouwen met onze klanten een wisselwerking op, zodat we op het juiste moment passende inzet leveren. Vaak betekent dit dat we niet alleen projecten inhoudelijk uitvoeren, maar dat wij ook met klanten meedenken en daar waar mogelijk verbetervoorstellen aanreiken. Tevens onderhouden we contacten met overheidsdiensten. TOP-Consultants levert denkkracht, daadkracht én praktische oplossingen.

Sinds de oprichting in 2005 hebben we een gezonde groei gerealiseerd. TOP-Consultants levert kwalitatief goed werk, waardoor ze langdurige, duurzame klantenrelaties hebben. Met een relatief klein, maar vakkundig team werken we in de loop der jaren voor ruim 20% van de 400 Seveso bedrijven in Nederland.

Kom jij ons team versterken?

Ben jij die teamleider externe veiligheid die anderen laat excelleren en waar onze opdrachtgevers graag een blokje voor omrijden? Mail dan snel jouw cv en motivatiebrief naar sollicitatie@top-consultants.nl en hopelijk zitten we snel samen aan de koffie!

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure of heb je een vraag over TOP-Consultants? Neem dan contact op met Angelique Steevens via het nummer 088 44 02 910.

Zoek je toch een andere uitdaging? Bekijk dan eens onze andere vacatures.

Solliciteer nu!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, delen wel!

Meer details

Mogelijke functies
Teamleider externe veiligheid

Standplaats
Breda

Gewenst aantal uren
32 – 40 uur in de week

Dienstverband
Vast

Werkvelden 
Externe veiligheid
QRA
VBS
Gevaarlijke stoffen
Vergunningen

Contactpersoon

Angelique Steevens

Angelique Steevens

HRM
Solliciteer direct
deze vacatureBekijk werken bij Tritium video
Read more
Vacature Senior adviseur externe veiligheid/ Seveso

Senior adviseur externe veiligheid / Seveso

Senior adviseur externe veiligheid / BRZO »

Senior adviseur externe veiligheid/ Seveso

Voor ons zusterbureau TOP-Consultants zoeken wij een enthousiaste Senior Consultant Externe Veiligheid / Seveso die graag bedrijven met uiteenlopende vragen over externe veiligheid helpt.

Over TOP-Consultants

TOP-Consultants is een adviesbureau dat werkt aan praktische oplossingen op het gebied van veiligheid, milieu en ruimtelijke ontwikkeling. TOP-Consultants helpt bedrijven bij de omgang van lastige externe veiligheidsregels en het verkrijgen van de nodige vergunningen.

Sinds de oprichting in 2005 hebben ze een gezonde groei gerealiseerd. TOP-Consultants levert kwalitatief goed werk, waardoor ze langdurige, duurzame klantenrelaties hebben . Met een relatief klein, maar vakkundig team werken ze inmiddels voor ruim 20% van de 400 Seveso bedrijven in Nederland.

Jouw functie

Als Senior-Adviseur help je Seveso bedrijven met uiteenlopende vragen over externe veiligheid. Bij grotere projecten treed je op als Projectleider. In deze voortrekkersrol maak je slim gebruik van de kennis van milieu- en veiligheidskunde die bij je opdrachtgevers al aanwezig is. Jij voelt haarfijn aan wanneer jouw extra aandacht nodig is.

De belangen van je klanten zijn groot, zowel financieel als qua planning. Klantvragen weet je goed te doorgronden en door te vertalen in heldere en haalbare adviezen. Je begeleidt Seveso-inspecties en zorgt dat bedrijven kunnen voldoen aan wettelijke voorschriften. Je helpt bij het uitvoeren van kwantitatieve risicoanalyses (QRA) en het opstellen van Veiligheidsrapporten. En je zorgt voor optimalisatie en implementatie in de bedrijfsvoering van Veiligheidsbeheerssystemen (VBS).

Bij TOP-Consultants werk je alleen voor profit organisaties, want die passen het best bij jouw praktische aanpak. Je werkt nauw samen met een aantal collega consultants. Het werkgebied is heel Nederland, met als zwaartepunt Rotterdam en de provincies Noord-Brabant en Zeeland.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde technische HBO / WO opleiding.
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring bij Seveso bedrijven, het liefst in een consultancy omgeving.
 • Je woont op acceptabele afstand van ons kantoor in Breda.

Wat jij krijgt

TOP-Consultants biedt jou de mogelijkheid om zonder al te veel poespas inhoudelijk met je vak bezig te zijn. Je hebt veel variatie in werkzaamheden. Ze sturen zoveel mogelijk op output en resultaat. Dus als je zelfstandig en zelfredzaam bent, ben je bij ons prima op je plek. En als je 1 of 2 dagen per week vanuit huis wilt werken, is dat geen enkel probleem. Uiteraard hoort daar een salarispakket bij dat matcht met je opleiding en werkervaring.

Kom jij ons team versterken?

Ben jij die Senior Adviseur externe veiligheid die anderen laat excelleren en waar onze opdrachtgevers graag een blokje voor omrijden? Mail dan snel jouw cv en motivatiebrief naar sollicitatie@top-consultants.nl en hopelijk zitten we snel samen aan de koffie!

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure of heb je een vraag over TOP-Consultants? Neem dan contact op met Angelique Steevens via het nummer 088 44 02 900. Zoek je toch een andere uitdaging? Bekijk dan eens onze andere vacatures.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, delen wel!!

Solliciteer nu!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, delen wel!

Meer details

Mogelijke functies
Consultant externe veiligheid
Seveso adviseur

Standplaats
Breda

Gewenst aantal uren
32 – 40 uur in de week

Dienstverband
Vast

Werkvelden 
Risico-identificatie en veiligheidsstudie

Seveso en overstromingsrisico
Preventiebeleid – PBZO document
Veiligheidsbeheerssysteem VBS
Kwantitatieve Risico Analyse QRA
Milieu risico analyse
Opstellen Veiligheidsrapport VR

Contactpersoon

Angelique Steevens

Angelique Steevens

HRM
Solliciteer direct
deze vacatureBekijk werken bij Tritium video
Read more
projectleider KAM

Projectleider KAM

Projectleider KAM »

Projectleider Kwaliteit, Arbo en Milieu

Wil jij graag onderdeel zijn van een hecht team bij een betrokken werkgever? Dan ben je bij ons op de goede plek. Van bedrijven in de recyclebranche tot HighTech- of metaalbewerkingsbedrijven, bij ons zusterbedrijf TOP-Consultants voer je als projectleider KAM voor de meest uiteenlopende opdrachtgevers onderzoek uit op het gebied van Kwaliteit, Arbo (veiligheid en gezondheid) en Milieu. Ben jij de Projectleider KAM die wij zoeken?

De functie alvast voor je samengevat

 • Werk in een echt en hecht team binnen een prettige informele sfeer;
 • Je voert risico-inventarisaties (RI&E’s) op het gebied van arbo uit;
 • Je voert blootstellingsonderzoeken uit naar gevaarlijke stoffen en geluid.

Wat kun je bij ons verwachten?

Bij Tritium kom je terecht in een prettige, informele werksfeer met directe communicatie, een echte teamspirit en korte lijnen; eigenschappen waar zowel wij, als onze klanten enthousiast over zijn. Je zult met name aan het werk zijn in Brabant, Limburg en Zuid- Holland. Hier werk je aan zeer diverse projecten voor zeer verschillende opdrachtgevers.

Kortom: je stapt in een afwisselende functie waarbij je niet alleen nauw samenwerkt met je directe collega’s, maar schakelt zo nodig ook met andere kennisgebieden binnen onze organisaties (milieu/ asbest/ bodem of leefomgeving).

Jouw taken en verantwoordelijkheden

Met jouw adviezen zorg jij ervoor dat mensen op een veilige en gezonde manier kunnen werken en bedrijven hun standaarden op gebied van mens en milieu hoog houden. Als projectleider KAM werk je vanuit onze vestiging in Nuenen en/of Breda. Na een uitgebreide inwerkperiode:

 • Voer je blootstellingsonderzoeken uit naar gevaarlijke stoffen en geluid.
 • Doe je metingen ten behoeve van de binnenluchtkwaliteit in gebouwen.
 • Ondersteun je bij het aanvragen van (omgevings)vergunningen.
 • Voer je audits en interne controles uit en verzorg je inspecties.
 • Ondersteun je of voer je risico-inventarisaties (RI&E’s) op het gebied van arbo uit.
 • Help je bedrijven bij het opzetten en onderhouden van managementsystemen op het gebied van milieu (ISO 14001), kwaliteit (ISO 9001), arboveiligheid (ISO 45001), e.d.
 • En spring je waar nodig bij om te helpen collega’s de klus te klaren.

Wie wij zoeken

 • Je zet graag dat stapje extra om opdrachtgevers de beste service te kunnen geven.
 • In je communicatie naar anderen ben je open, helder en correct.
 • Je werkt zelfstandig maar weet je collega’s te vinden voor overleg of advies.
 • Je bent flexibel en ook inzetbaar op andere projecten wanneer dat op dat moment nodig is.
 • Je hebt een rijbewijs B – en bij voorkeur – een eigen auto.
 • Je hebt, bij voorkeur, kennis van chemie.

Wat we je bieden

 • Een salaris van tussen de €2450 en €4725 (o.b.v. 40u p/week)
 • Een mooi pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en invulling van je functie;
 • Mogelijkheid tot het volgen van vakinhoudelijke cursussen;
 • Een professionele werkomgeving met goed ingerichte werkplekken;
 • Een prettige, informele sfeer en een sterke teamgeest.

Kom jij ons team versterken?

Ben jij die Projectleider KAM die wij zoeken? Mail dan snel jouw cv en motivatiebrief naar sollicitatie@tritium.nl of klik hiernaast op de sollicitatie button en wie weet zitten we binnenkort samen voor een kennismaking!

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure of heb je een vraag over TOP-Consultants? Neem dan contact op met Angelique Steevens via het nummer: 088 44 02 900. Zoek je toch een andere uitdaging? Bekijk dan onze andere vacatures!

Solliciteer nu!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer details

Mogelijke functies
Projectleider KAM

Gewenst aantal uren
32 – 40 uur in de week

Dienstverband
Vast

Werkvelden 
Kwaliteit
Arbo
Milieu
Veiligheid

Contactpersoon

Angelique Steevens

Tel. 088 44 02 900

Solliciteer direct
DEZE VACATURE
Bekijk werken bij Tritium video
Read more