...
Vacature adviseur milieuvergunningen

Adviseur milieuvergunningen

Adviseur milieuvergunningen »

Vacature Omgevingsvergunning Milieu

Voor ons zusterbedrijf TOP-Consultants zoeken wij een adviseur milieuvergunningen.

Top-Consultants is flink aan het groeien! Steeds meer opdrachtgevers ontdekken dat ze voor milieuvergunningen en brand-, proces- en externe veiligheid gerelateerde vraagstukken toch echt bij ons moeten zijn. Om die groei bij te kunnen benen, hebben we mensen nodig. Zoals een adviseur milieuvergunningen voor 32-40 uur per week.

Jouw nieuwe baan

Wij kunnen de expertise van een adviseur milieuvergunningen uitstekend gebruiken op onze vestiging in Breda. In deze rol is de regisseursstoel gereserveerd voor jou. Jij zorgt dat opdrachtgevers en je collega’s precies weten wat er moet gebeuren wanneer er een milieuvergunning (omgevingsvergunning) moet worden aangevraagd en worden afgehandeld. Dit doe je door uitmuntende begeleiding en advies te geven!

Om wat voor projecten het gaat? Nou die verschillen nogal! Het kan zomaar zijn dat je op maandag een distributiebedrijf ondersteunt die zijn bedrijfsactiviteiten verder wilt uitbreiden en op dinsdag een omgevingsscan uitvoert in de haven van Rotterdam. TOP-Consultants is veel actief bij BRZO-bedrijven. Over een gebrek aan variatie zul je niet snel klagen. Veel van de projecten hebben te maken met gevaarlijke stoffen (ADR/GHS), en worden ook in teamverband uitgevoerd.

Wat doe je precies?

Als Adviseur milieuvergunningen kun je vanuit onze vestiging in Breda, maar ook vanuit thuis en/of de locatie van een opdrachtgever werkzaam zijn. Jouw werk houdt in dat je:

 • verantwoordelijk bent voor het opstellen van aanvragen van milieuvergunningen, ontheffingen, vrijstellingen en meldingen. Je regelt het van A tot Z. Of beter gezegd: van A(anvraag) tot V(ergunning). Het ligt allemaal in jouw handen;
 • op de hoogte bent van de geldende wet- en regelgeving;
 • vanuit een rol als deskundige, opdrachtgevers adviseert bij (complexe) milieuvraagstukken;
 • een vraagbaak bent voor andere projectleiders en hun de weg wijst.

Dit vragen we van jou

Heb jij een hbo-/wo- diploma op zak? En heb je enige jaren ervaring met het opstellen van vergunningaanvragen? Dan zou het goed kunnen dat we een match hebben. Helemaal als de volgende punten óók op jou van toepassing zijn.

 • Je wilt alles weten over milieu, (externe) veiligheid en vergunningen, maar ook disciplines als bodem, geluid, geur, lucht en energie hebben je interesse.
 • Wij hebben geen visitekaartjes meer nodig, want dat ben jij. Onze opdrachtgevers vertrouwen blindelings op jouw adviezen en keer op keer blijkt dat dat helemaal terecht is.
 • Beperkingen? Nee, jij denkt liever in mogelijkheden. En door jouw deskundigheid en enthousiasme doen anderen dat ook.
 • Je bent een teamspeler, waarbij je je bewust bent van de belangrijkheid van je rol, en je plek binnen het project
 • Je hebt stevige schouders en bezwijkt niet onder een portie gezonde werkdruk of stress. Van wat druk op de ketel ga jij zelfs harder fluiten.
 • Met jouw positief-kritische blik kijk je altijd naar mogelijke (interne) verbeterpunten. Denk je dat dingen slimmer of beter kunnen? Regel het maar!
 • Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs B, zodat je zelfstandig naar opdrachtgevers kunt rijden.

Vind jij dat jij de allerbeste persoon bent voor deze functie, maar heb je nog geen vijf jaar werkervaring? Dan dagen we jou uit om ons ervan te overtuigen dat we jou tóch aan moeten nemen.

Dit vind je bij TOP-Consultants

TOP-Consultants heeft veel industriële ervaring met BRZO-bedrijven, niet alleen met het uitvoeren van de noodzakelijke onderzoeken, het bijwonen van BRZO-inspecties e.d., maar ook met het begeleiden van bedrijven om het veiligheid handelen en -bewustzijn van alle medewerkers op alle niveaus binnen het bedrijf voldoende te implementeren en te borgen.

Wij bouwen met onze klanten een wisselwerking op, zodat we op het juiste moment passende inzet leveren. Vaak betekent dit dat we niet alleen projecten inhoudelijk uitvoeren, maar dat wij ook met klanten meedenken en daar waar mogelijk verbetervoorstellen aanreiken. Ook onderhouden we contacten met overheidsdiensten. TOP-Consultants levert denkkracht, daadkracht én praktische oplossingen.

Sinds de oprichting in 2005 hebben we een gezonde groei gerealiseerd. TOP-Consultants levert kwalitatief goed werk, waardoor ze langdurige, duurzame klantenrelaties hebben. Met een relatief klein, maar vakkundig team werken we in de loop der jaren voor ruim 20% van de 400 BRZO bedrijven in Nederland.

Kom jij ons team versterken?

Ben jij die adviseur milieuvergunningen die anderen laat excelleren en waar onze opdrachtgevers graag een blokje voor omrijden? Mail dan snel jouw cv en motivatiebrief naar dhr. Nico Kuiper via breda@top-consultants.nl en hopelijk zitten we snel samen aan de koffie!

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure of heb je een vraag over TOP-Consultants? Neem dan contact op met dhr. Nico Kuiper via het nummer 088 – 44 02 910.

Zoek je toch een andere uitdaging? Bekijk dan eens onze andere vacatures.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, delen wel!

Solliciteer nu!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, delen wel!

Meer details

Mogelijke functies
Adviseur milieuvergunningen

Standplaats
Breda

Gewenst aantal uren
32 – 40 uur in de week

Dienstverband
Vast

Werkvelden 
Externe veiligheid
Omgevingsvergunning
Milieu
Gevaarlijke stoffen
Vergunningen

Contactpersoon

Angelique Steevens

Angelique Steevens

HRM
Solliciteer direct
deze vacatureBekijk werken bij Tritium video
Read more
Teamleider Externe Veiligheid BRZO

Teamleider Externe Veiligheid/ BRZO

Teamleider Externe Veiligheid/ BRZO »

Teamleider Externe Veiligheid/ BRZO

Voor ons zusterbedrijf TOP-Consultants zoeken wij een teamleider Externe Veiligheid.

Zit jij te wachten op een mooie, verantwoordelijke functie bij een groeiend bedrijf? Fijn, want die hebben we voor het grijpen! TOP-Consultants is namelijk flink in de groei en is op zoek naar een teamleider Externe Veiligheid / BRZO. In die rol ben je de captain van een goed stel ervaren, gedreven en betrokken adviseurs.

TOP-Consultants is een adviesorganisatie, waar de consultants met vertrouwen en passie werken. Wij bieden niet één product of dienst aan, maar een totaalpakket op het gebied van risicobeheersing, vergunningen, milieu, externe veiligheid, omgaan gevaarlijke stoffen, ruimtelijke ordening en hieraan gerelateerde aspecten alsmede de bedrijfsprocessen. Kortom, een pakket van adviezen in relatie tot strategie en risicomanagement inclusief de daadwerkelijke uitvoering in de praktijk.

Jouw nieuwe baan

De functietitel verklapt het al enigszins: jij gaat een team van externe veiligheidsadviseurs leiden. Vijf, om precies te zijn. Je stuurt aan, begeleidt en coacht. Het is jouw dankbare taak om ervoor te zorgen dat je team goed functioneert en presteert. Dat gaat het beste in een prettige en open werksfeer. Die goede sfeer is er al, dus die mag jij zien vast te houden of te verbeteren. Als teamleider ben je daarnaast ook verantwoordelijk voor het onderdeel acquisitie en relatie(beheer).

Dit alles doe je niet vanaf de zijlijn; zelf mag je ook bedrijven helpen met uiteenlopende vragen op het gebied van Externe Veiligheid / QRA / VBS / gevaarlijke stoffen / vergunningen e.d.. De belangen van je klanten zijn groot, zowel financieel als qua planning. Klantvragen weet je goed te doorgronden en door te vertalen in heldere en haalbare adviezen.

En we hebben nog iets voor je in gedachten: je gaat actief meedenken over de missie en visie van ons bedrijf. In deze regisseursstoel denk – en praat – je mee over het strategisch beleid.

Bij TOP-Consultants werk je alleen voor profit organisaties, want die passen het best bij jouw praktische aanpak. Je werkt nauw samen met een aantal collega consultants. Het werkgebied is heel Nederland, met als zwaartepunten het havengebied Rotterdam-Dordrecht en de drie Zuidelijke provincies.

Dit vragen we van jou

Om de kans op een prettige en langdurige samenwerking zo groot mogelijk te maken, hebben we een kort wensenlijstje gemaakt. Kun je achter alle drie de punten een vinkje zetten? Dan sta je er goed op als je besluit te solliciteren!

Onze ideale nieuwe collega:

 • heeft hbo-/wo-werk- en denkniveau;
 • heeft tenminste tien jaar ervaring met externe veiligheidsprojecten opgedaan bij een consultancy bedrijf;
 • heeft ervaring in het aansturen en coachen van een team.

Vind jij dat jij de allerbeste persoon bent voor deze functie, maar heb je nog geen tien jaar werkervaring? Dan dagen we jou uit om ons ervan te overtuigen dat we jou tóch aan moeten nemen.

Dit vind je bij Top-Consultants

TOP-Consultants heeft veel industriële ervaring met BRZO bedrijven, niet alleen met het uitvoeren van de noodzakelijke onderzoeken, het bijwonen van BRZO inspecties e.d., maar ook met het begeleiden van bedrijven om het veiligheidshandelen en -bewustzijn van alle medewerkers op alle niveaus binnen het bedrijf voldoende te implementeren en te borgen.

Wij bouwen met onze klanten een wisselwerking op, zodat we op het juiste moment passende inzet leveren. Vaak betekent dit dat we niet alleen projecten inhoudelijk uitvoeren, maar dat wij ook met klanten meedenken en daar waar mogelijk verbetervoorstellen aanreiken. Tevens onderhouden we contacten met overheidsdiensten. TOP-Consultants levert denkkracht, daadkracht én praktische oplossingen.

Sinds de oprichting in 2005 hebben we een gezonde groei gerealiseerd. TOP-Consultants levert kwalitatief goed werk, waardoor ze langdurige, duurzame klantenrelaties hebben. Met een relatief klein, maar vakkundig team werken we in de loop der jaren voor ruim 20% van de 400 BRZO bedrijven in Nederland.

Kom jij ons team versterken?

Ben jij die teamleider die jouw team adviseurs nog beter laat presteren? Mail dan snel jouw cv en motivatiebrief naar ons toe en hopelijk zitten we snel samen aan de koffie!

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure of heb je een vraag over TOP-Consultants? Neem dan contact op met Nico Kuiper via het nummer 088 – 44 02 910.

Solliciteer nu!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, delen wel!

Meer details

Mogelijke functies
Teamleider externe veiligheid

Standplaats
Breda

Gewenst aantal uren
32 – 40 uur in de week

Dienstverband
Vast

Werkvelden 
Externe veiligheid
QRA
VBS
Gevaarlijke stoffen
Vergunningen

Contactpersoon

Angelique Steevens

Angelique Steevens

HRM
Solliciteer direct
deze vacatureBekijk werken bij Tritium video
Read more
Senior adviseur externe veiligheid / BRZO

Senior adviseur externe veiligheid / BRZO

Senior adviseur externe veiligheid / BRZO »

Senior adviseur externe veiligheid / BRZO

Voor ons zusterbureau TOP-Consultants zoeken wij een enthousiaste Senior Adviseur Externe Veiligheid / BRZO die graag bedrijven met uiteenlopende vragen over externe veiligheid helpt.

Over TOP-Consultants

TOP-Consultants is een adviesbureau dat werkt aan praktische oplossingen op het gebied van veiligheid, milieu en ruimtelijke ontwikkeling. TOP-Consultants helpt bedrijven bij de omgang van lastige externe veiligheidsregels en het verkrijgen van de nodige vergunningen.

Sinds de oprichting in 2005 hebben ze een gezonde groei gerealiseerd. TOP-Consultants levert kwalitatief goed werk, waardoor ze langdurige, duurzame klantenrelaties hebben . Met een relatief klein, maar vakkundig team werken ze inmiddels voor ruim 15% van de 400 BRZO bedrijven in Nederland.

Jouw functie

Als Senior-Adviseur help je BRZO / SEVESO bedrijven met uiteenlopende vragen over externe veiligheid. Bij grotere projecten treed je op als Projectleider. In deze voortrekkersrol maak je slim gebruik van de kennis van milieu- en veiligheidskunde die bij je opdrachtgevers al aanwezig is. Jij voelt haarfijn aan wanneer jouw extra aandacht nodig is.

De belangen van je klanten zijn groot, zowel financieel als qua planning. Klantvragen weet je goed te doorgronden en door te vertalen in heldere en haalbare adviezen. Je begeleidt BRZO-inspecties en zorgt dat bedrijven kunnen voldoen aan wettelijke voorschriften. Je helpt bij het uitvoeren van kwantitatieve risicoanalyses (QRA) en het opstellen van Veiligheidsrapporten. En je zorgt voor optimalisatie en implementatie in de bedrijfsvoering van Veiligheidsbeheerssystemen (VBS).

Bij TOP-Consultants werk je alleen voor profit organisaties, want die passen het best bij jouw praktische aanpak. Je werkt nauw samen met een aantal collega consultants. Het werkgebied is heel Nederland, met als zwaartepunt Rotterdam en de provincies Noord-Brabant en Zeeland.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde technische HBO / WO opleiding.
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring bij BRZO bedrijven, het liefst in een consultancy omgeving.
 • Je woont op acceptabele afstand van ons kantoor in Breda.

Wat jij krijgt

TOP-Consultants biedt jou de mogelijkheid om zonder al te veel poespas inhoudelijk met je vak bezig te zijn. Je hebt veel variatie in werkzaamheden. Ze sturen zoveel mogelijk op output en resultaat. Dus als je zelfstandig en zelfredzaam bent, ben je bij ons prima op je plek. En als je 1 of 2 dagen per week vanuit huis wilt werken, is dat geen enkel probleem. Uiteraard hoort daar een salarispakket bij dat matcht met je opleiding en werkervaring.

Reageren?

Interesse? Dan ontvangen wij graag je sollicitatie! Je CV en motivatie kun je sturen naar Nico Kuiper (Directeur) via breda@top-consultants.nl. Voor vragen over de procedure kun je eventueel ook contact opnemen via telefoonnummer: 088 – 44 02 910.

Je kunt ook snel en eenvoudig solliciteren via één van de (solliciteer) buttons op deze pagina!

Solliciteer nu!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld, delen wel!

Meer details

Mogelijke functies
Projectleider externe veiligheid
BRZO adviseur

Standplaats
Breda

Gewenst aantal uren
32 – 40 uur in de week

Dienstverband
Vast

Werkvelden 
Risico-identificatie en veiligheidsstudie

BRZO en overstromingsrisico
Preventiebeleid – PBZO document
Veiligheidsbeheerssysteem VBS
Kwantitatieve Risico Analyse QRA
Milieu risico analyse
Opstellen Veiligheidsrapport VR

Contactpersoon

Angelique Steevens

Angelique Steevens

HRM
Solliciteer direct
deze vacatureBekijk werken bij Tritium video
Read more